Städtips Kök

Ett rörigt kök, högar av smutsiga kastruller, tallrikar och andra redskap, och den kladdiga känslan av fett, spill och bakterier, kan få de flesta att nästan bryta ihop bara av tanken på den tunga uppgift som väntar. Detta är anledningen till att de flesta drar sig för att rengöra köket. De vill hellre spendera tiden med att laga mat. Det är därför det är så viktigt att kunna dessa praktiska rengöringstips för köket.

Köksrengöringstips

Sanningen om att rengöra ett kök beror helt och hållet på hur mycket rengöring som städaren tänkt sig utföra. Planerar du en helt grundlig rengöring av köket eller en generell köksrengöring som involverar färre ytor? När du bestämt det, bestäm då vilka tips som passar dina behov bäst.

Så rengör du ditt kök

Så vilka är de rengöringstipsen som kan spara tid, energi och pengar? Nedan följer några enkla och effektiva tips för att guida dig till att rengöra köket:

  1. Titta på helheten i hela köket. Fundera sedan ut vilka material och produkter du kommer att behöva för att rengöra och samla ihop dem i en hink. Om du har dessa produkter tillgängliga nära dig medan du städar så kommer det göra uppgiften både enklare och snabbare. För lätt tillgänglighet förvara dem sedan under köksbänken.
  2. Glöm inte att ta på dig gummihandskar för att skydda dina händer från starka lukter och reaktioner från rengöringsmedel och bakterier som du kan röra vid. Ännu bättre, försök att byta från kemikaliebaserade rengöringsmedel till naturliga. Om du irriteras av starka lukter kan du t.o.m. göra ditt egna rengöringsmedel med produkter såsom vatten, bakpulver, vinäger etc. Leta på internet för bra idéer.
  3. Fundera på vilka områden som bör rengöras först och gör dem prio ett då du vaknar på morgonen. Det smutsigaste eller dammigaste stället borde rengöras först och sedan kan du jobba dig genom områden som bara behöver en snabb damning.
  4. Efter den generella rengöringen av köket är gjord, så se till att du kompletterar med daglig städning.

Här är en lista av några snabbstädningstips

  1. Torka upp allt spill och fettdroppar på en gång, under tiden eller efter du förbereder eller lagar maten.
  2. Se till att dina vanliga redskap i köket är rena innan du tar ledigt för kvällen. Spara inte detta till nästa dag. För innan du vet ordet av det så vaknar du upp en morgon och har en sådan stor hög med saker att rengöra att det är svårt att föreställa sig, eller så utvecklar du därigenom en dålig städvana.
  3. Du kan även portionera ut uppgiften i mindre delar genom ett schema för vecko- eller månadsstädning. Detta betyder att du har ett schema som säger åt dig att du en gång i veckan, eller två gånger i månaden, ska rengöra kylskåpet, ugnen och köksskåpen. Hur du lägger upp det beror på vad du klarar av.

Kom ihåg, att förebygga att det blir smutsigt eller rörigt är fortfarande det smartaste sättet att städa enkelt. Det hjälper alltid med att städa lite här och där, lite nu och då. Men, om du är en upptagen person, så bör ett riktigt städschema fungera bra för dig. Annars kan du kontakta de bästa städföretagen i Borås att hjälpa dig med städningen.